Παιδικά χαμόγελα για την καινούρια παιδική χαρά στη Μπάρα

Με ενθουσιασμό, χαρά και πολλά παιδικά χαμόγελα διεξήχθησαν το απόγευμα της Τρίτης τα εγκαίνια της νέας πρότυπης παιδικής χαράς στη Μπάρα. Γονείς, παιδιά αλλά και πλήθος Τρικαλινών παρευρέθησαν στο ευχάριστο γεγονός έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά αυτό το σημαντικό δημιούργημα του Δήμου το οποίο θα συμβάλλει στο να υπάρχουν και να διατηρούνται για καιρό παιδικά χαμόγελα και να ακούγονται ευτυχισμένες παιδικές φωνές.

 

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ευτυχία και χαρά θα νιώσουν και παιδιά με αναπηρία καθώς υπήρξε η πρόβλεψη να υπάρχουν και όργανα για αυτά τα παιδιά καθιστώντας την παιδική χαρά μία από τις 35 πιστοποιημένες σε ολόκληρο τον Δήμο.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας και εκτός αυτού, περιλαμβάνει πλήθος εγκεκριμένων, σύγχρονων οργάνων, είναι περιφραγμένη, διαθέτει οδηγίες και αριθμούς τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης, βρύση, ειδικό δάπεδο. Επίσης, αναπλάστηκε και η πλατεία που τη φιλοξενεί με νέα παγκάκια που τοποθετήθηκαν, κιόσκι με φωτοβολταΪκό πάνελ το οποίο διαθέτει και θύρες USB… για την φόρτιση έξυπνων συσκευών.

Στην εκδήλωση, για την ενίσχυση των παιδικών χαμόγελων και με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Σοφίας Αλεστά μοιράζονταν δωρεάν παγωτά, αναψυκτικά και γλυκά καθώς επίσης συμμετείχε ο κλόουν Λέλος που διασκέδασε και ψυχαγώγησε όλους τους μικρούς μας φίλους.

Στην αρχή της ομιλίας του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου τόνισε πως «σήμερα εγκαινιάζουμε μία από τις καλύτερες ή ίσως την καλύτερη παιδική χαρά στα Τρίκαλα, η οποία εκτός των άλλων είναι πιστοποιημένη για παιδιά με ειδικές ανάγκες.» Στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε την οικογένεια Γκολίτου καθώς πρόσφερε την απόλυτη χαρά σε όλα τα παιδιά.

Η κατασκευή της παιδικής χαράς ήταν εξ ολοκλήρου έργο που καλύφθηκε οικονομικώς από τον κ. Γκολίτο ο οποίος επεσήμανε ότι επιστρέφει με τον τρόπο αυτόν στην πόλη, ένα τμήμα της αγάπης των Τρικαλινών και τόνισε πως «ήταν χαρά και υποχρέωση μας να παραδώσουμε μία γειτονιά πιο όμορφη από αυτή που είχαμε εμείς. Είναι σημαντικό να φτιάχνουμε χώρους χαράς και ψυχαγωγίας, βγάζοντας τα παιδιά από τις οθόνες και τα τάμπλετς. Έχοντας αυτά στο μυαλό μου και ως ενεργός πολίτης θεώρησα καθήκον μου, να επιστρέψω ένα μέρος της «αγάπης» που έχω πάρει από την πόλη αυτή ως επιχειρηματίας.»

Στην συνέχεια ευχαρίστησε όσους βοήθησαν, για να γίνει όπως είπε το όνειρο του πραγματικότητα, τον δήμαρχο κ. Παπαστεργίου που αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία, την Αντιδήμαρχο κυρία Αλεστά για την ωραία εκδήλωση που διοργάνωσε. Επίσης ευχαρίστησε την εταιρεία urban innovation και τον πρόεδρο αυτής κ. Τσίτζα Κωνσταντίνο. Τελειώνοντας ευχαρίστησε φυσικά όλους όσους βρέθηκαν στον παιδότοπο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ Τρίκκης και Σταγών, ενώ παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι (τέως και νυν) κ.κ. Λεβέντη, Δήμα, Α. Αναστασίου Ντιντής, Ψύχος, Γούλας, Λασπάς, η πρόεδρος της ΔΚ Τρικκαίων κ. Ιω. Σιάφη και ο πρ. αντινομάρχης κ. Δεληλίγκας.

Τέτοια εγχειρήματα είναι εξόχως σημαντικά και πρέπει να ενθαρρύνεται η υλοποίησή τους από τους φορείς παραγωγής έργου καθώς αν μπορούμε να κάνουμε ένα παιδί να χαμογελάει μαθαίνοντάς του τι θα πει η λέξη ‘’παιχνίδι’’ μέσα από τη βελτίωση της ατομικής του ψυχολογίας, αργότερα θα επιστραφεί στην κοινωνία από το ίδιο το παιδί η προσφορά αγάπης και ενδιαφέροντος που δέχθηκε παλιότερα είτε με την ορθή και γόνιμη κοινωνικοποίηση του που θα διαμορφώσει το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, είτε μέσα από την αγάπη που θα δείχνει στους γονείς του και τους άλλους. Η χαρά και το γέλιο που θα έχει βιώσει το παιδί είναι ικανά να αντεπιστρέφονται και να αναπαράγονται δυναμικά και με συνέχεια.

<<Τα παιδία παίζει>> στην κυριολεξία…!!!

 

155865

155866

155867

155868

155869

155870

155871

155872

155873

155876

155878

155879

155880